Bezoek voor illustraties www.studiospontaan.nl

Hi! Ik ben Rianna Hilarius

Toen ik na het halen van mijn mavo-diploma een vervolgopleiding mocht kiezen leek er voor mij geen beroep passend genoeg. Ik zocht naar een beroep waarin ik creatief en dus mezelf kon zijn. Ik dacht dat alleen de mode-vakopleiding er voor me zou zijn dan, maar bij het idee van mezelf achter een naaimachine.. mijn hart ging er niet sneller van kloppen.

Tot ik de opleiding foto-videograaf zag op de school van mijn keuze. Deze opleiding ging daar voor het eerste jaar van start. Ik wist meteen, dit is het voor mij. Hoe mooi om van je passie je beroep te maken want ik had al van jongs af aan mijn eigen camera en bouwde met regelmaat een fotostudiootje van dekbedovertrekken met mijn broertje.

Het zat er dus altijd al in.
Met succes en veel plezier deze opleiding doorlopen van 2001-2004. Met als klapper een expositie in het Sint Antonius Ziekenhuis te Sneek. Ik heb er ervaringen, hele mooie herinneringen en fijne vriendschappen aan overgehouden.

Ik besloot na een aantal jaar in fotozaken werkzaam geweest te zijn, om mijn eigen bedrijf te starten en in 2009 schreef ik me in onder de naam Spontaan Vastgelegd bij de Kamer van Koophandel. Vanuit een slaapkamer in ons knusse huurhuisje legde ik ongelooflijk veel mooie momenten vast voor mijn klanten.
Zo onthulde er een stel tijdens de familieshoot hun zwangerschap en zo bleken alle 3 schoonzussen dit nieuws met elkaar te willen delen.
En ook een huwelijksaanzoek, ik was er getuige van. Wat een eer om deze liefdevolle momenten zo van dichtbij te mogen meemaken.

Na het eerste succesvolle jaar lukte het mijn man en mij om ons droomhuis te kopen en bouwde hij eigenhandig een studio voor mij aan de woning vast. We trouwden, hebben twee prachtige kinderen gekregen en ik geniet nu nog steeds van de keuze om mijn eigen bedrijf te starten. Het brengt me veel voldoening, ik beleef prachtige avonturen, zo vloog ik speciaal voor een huwelijkreportage naar Italië, ik was eens getuige op een besloten huwelijk en kwam ik met mijn cameraad backstage tussen de BN’ers bijvoorbeeld. 

In 2020 heb ik een rebranding gedaan van Spontaan Vastgelegd naar Studio Spontaan. Deze naam borrelde al heel erg lang in mijn gedachten. Het heeft gezorgd voor een breder podium van mijn bedrijf waarin ik ook portret-illustraties en andere leuke portret-gerelateerde artikelen kan aanbieden. Dit kwam in een stroomversnelling doordat ik via 
Instagram werd opgemerkt door een Belgische krant die een artikel schreef over een cadeau - top 10. Ik stond op nummer twee en dat zorgde dat ik ook over de grens opviel met mijn creaties en dit nu door het hele land en over de grenzen mag versturen.

Ondertussen laat ik via Studio Spontaan alleen het licht op mijn illustraties schijnen.
Onder mijn eigen naam presenteer ik mijn werk als fotograaf,
mijn eigen naam blijft altijd met mij meegroeien.
En creëer ik rust in mijn aanbod voor jou. Met alle liefde.


Als je me beter leert kennen weet je ook...

 Dat ik al fotografeer sinds
mijn kindertijd.

En uit een creatieve familie kom met veel ondernemers.

 

Dat ik graag praat over spirituele zaken
en met regelmaat een orakel- of tarotkaartje leg.

Verzot ben op

etherische oliën. 

Graag lees en leer over

Human Design.

Dat ik al 22 jaar
samen ben met Klaas,

12,5 jaar getrouwd en we
twee prachtige 
kinderen hebben.

We heel graag kamperen

en daarna heel fijn thuiskomen in ons droomhuis waar we alles eigenhandig verbouwd hebben

Dat ik zou willen
dat ik moeiteloos
gitaar of ukelele kan spelen,
af en toe oefen ik.


Geniet van
gezelligheid,

maar ook van rust en stilte.


Speciale momenten die ik meemaakte als fotograaf...

Regelmatig sta ik erbij stil. Ik heb al zoveel momenten gedeeld met de mooie mens voor mijn lens.
Zo fotografeerde ik: 

Huwelijksaanzoeken - Gender Reveil - Zwangerschapsaankondigingen -
Pasgeboren Kindjes - Een Bevalling - Gezinnen - BN'ers - Concerten - Evenementen -
Startende Ondernemers - Een huwelijk in Italië - 
Mensen in de laatste fase van hun leven met hun dierbaren - Uitvaarten